Rekonstrukce přednádražního prostoru v Uherském Hradišti - Gabrle, Daniel (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je zpracována jako projektová dokumentace veřejného prostoru v okolí železniční stanice Uherské Hradiště. V přednádražní části se jedná o vedení cyklistů a s tím související úpravu komunikací, vytvoření terminálu MHD s přímým napojením na železniční dopravu a zřízení krátkodobého parkování vozidel. V části za nádražím byla snaha o vytvoření kapacitního parkování P+R s napojením na místní komunikaci ul. Revoluční vč. posouzení nárůstu dopravy v lokalitě. Dále byl vyřešen pohyb cyklistů a pěších opět v návaznosti na železniční dopravu. Dokumentace je zpracována ve stupni DSP v souladu s vyhláškou č. 146/2008 Sb.
The reconstruction of the space in front of the railway station in Uherské Hradiště
Keywords: přednádraží; komunikace; veřejný prostor; terminál; cyklostezky; space in front of railway station; roads; public space; terminal; bike paths