HPLC stanovení lamotriginu spolu s ostatními antiepileptiky - Pavlíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce bylo vyvinout HPLC metodu, která umožní stanovit lamotrigin spolu s dalšími antiepileptiky. Studiem byla nalezena optimalizovaná a validovaná HPLC metoda v systémech s obrácenými fázemi při použití UV detekce. Výsledky naměřené novou metodou byly porovnány s výsledky získanými metodou původní.
High-performance liquid chromatographic method for determination of lamotrigine and other antiepileptics
Keywords: kapalinová chromatografie; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; antiepileptika; lamotrigin