Kriminalita jako nežádoucí společenský jev - Urbánková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kriminality a její prevence. Nejprve se zaměřuje na základní pojmy, definici kriminality, její příčiny a typy. Následně tato práce popisuje prevenci kriminality a činnosti veřejného a soukromého sektoru v této problematice. Na základě analýzy jednotlivých druhů kriminality určuje nejobvyklejší kriminální a delikventní činy. Na závěr podává práce prostřednictvím dotazníkového šetření přehled o vnímání kriminality občany České republiky, o jejich znalosti prevence kriminality a také o subjektech působících v této problematice.
Criminality as an undesirable social phenomenon
Keywords: kriminalita; příčiny kriminality; druhy kriminality; prevence kriminality; veřejný sektor; soukromý sektor; criminality; causes of crime; types of crime; crime prevention; public sector; private sector