Sledování účinnosti biologické čistírny infekčních vod ve fakultní nemocnici - Pohlová, Adriana (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářské práce bylo vyhodnotit účinnost čištění infekčních odpadních vod ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Měření bylo prováděno pomocí TOC/TN analyzátoru FormacsHT. Vzorky byly odebírány od února 2011 do května 2011. Vstupní hodnoty znečištěné vody činily v průměru 324,65 mg/l organického uhlíku, na výstupu pouze 10,54 mg/l. Bylo zjištěno, že čistírna plní svoji funkci s účinností 96%.
The monitoring of biological sewage plant´s effectiveness in the faculty hospital
Keywords: odpadní voda; TOC; waste water; TOC