Paměť a její využití ve vyučování německého jazyka - Zlochová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zaměřuje na problematiku pamatování si probíraného učiva ve výuce německého jazyka na základních školách. Nejprve charakterizuje centrální nervovou soustavu, dále průběh paměťových procesů. Zabývá se také psychickou hygienou důležitou pro optimální funkci paměťových buněk. Dále popisuje postupy při osvojování si znalostí a jak je lze využít v učebním procesu. V praktické části uvádí postupy , které používala při praktických hodinách výuky němčiny.
Das Gedächtnis und seine Ausnutzung im Deutschunterricht
Keywords: němčina; výuka; pedagogika; mozková činnost; paměť; slovní zásoba; Gramatika