Mzda a plat v ČR - Houžvička, Marek (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce pojednává o problematice mezd a platů v ČR. S postupným přechodem na tržní hospodářství v uplynulých letech došlo k zásadním změnám právních vztahů v oblasti ekonomického systému ČR. V důsledku toho došlo i k úpravám v oblasti pracovněprávní jež předkládaná práce popisuje.
Keywords: pracovněprávní vztahy; mzdy; platy; Pracovní právo; úpravy; srážky