Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Pardubickém kraji - Křesťanová, Martina (Univerzita Pardubice, 2002)
Cílem práce bylo vytvořit program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro území Pardubického kraje. Tento úkol vyplynul nově vzniklému Pardubickému kraji ze Státního programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty a v důsledku postupného přebírání pravomocí zanikajících okresních úřadů. Součástí práce bylo provedení dotazníkového šetření mezi nevládními neziskovými organizacemi působícími na území kraje.
Programme of environmental education in the region of Pardubice
Keywords: SWOT analýza; Pardubický kraj; Životní prostředí; environmentální vzdělávání