Změny ve způsobu života mladých lidí ke konci 20. století - Šafářová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci charakterizuje život dněšní mládeže. Popisuje vliv politických a ekonomických změn na morální a zdravý vývoj současné mládeže. Dále se zabývá vzděláváním v nových podmínkách, aktuálním vývojem kriminality a drogovou problematikou.
Keywords: mládež; Rodina; Volný čas; Vzdělávání; Kriminalita; Drogy; současnost