Vliv koeficientu ekologické stability k.ú. obce na stav obce jako takové a srovnání se stavem zeleně a intravilánu na příkladu malých a středních obcích v ČR - Justová, Hana (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce pojednává o významu a funkci parků obecně. Zabývá se dále srovnáním parků v České republice a východní Americe. Zkoumá souvislost zeleně a koeficientu ekologické stability.
Influence of the coefficient of ecological stability on the state of municipality as compared with the greenery and urban areas on the example of small and medium-sized municipalities in the Czech Republic
Keywords: zeleň; ekologická stabilita; parky; životní prostředí; greenery; ecological stability; parks