Krajské zřízení - Horáčková, Jindra (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je aplikace zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) v obecné rovině na kraje v České republice a v praktické části na Královéhradecký kraj. V práci byly využity mimo všeobecných informací také informace z Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení zdravotnictví Královéhradeckého kraje.
Regional constitution
Keywords: krajské zřízení; zákon o krajích; kraje; působnost; orgány; reforma veřejné správy; decentralizace; krajské úřady; Královéhradecký kraj