Programy vzdělávací politiky a politiky zaměstnanosti v České republice a v zemích Evropské unie - Šafaříková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci pojednává o programech vzdělávací politiky a politiky zaměstnanosti v Česku a v Evropské unii. Nejprve se zabývá legislativní úpravou těchto oblastí v českém právu a nastiňuje vývoj politik v legislativě Evropského společenství. V druhé části se zaměřuje na programy zajišťované orgány státní správy v Česku a programy vzdělávací politiky Evropské unie, v nichž je Česko zapojeno - Socrates, Leonardo da Vinci, Mládež pro Evropu. V závěru se dotýká problematiky přibližování českého zákonodárství k legislativě Evropských společenství v rámci vybraných politik.
Programmes of educational policy and employment policy in the Czech republic and in the European Union countries
Keywords: politika zaměstnanosti; Česko; Evropská Unie; vzdělávací politika; sociální politika; absolventi; chráněné dílny; rekvalifikace; programy