Environmentální a ekonomické efekty pozemkových úprav - Mrštíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou ekonomických a environmentálních nákladů a přínosů investice v rámci zvolené pozemkové úpravy a zhodnocením environmentálních a ekonomických efektů investice. Toto hodnocení je provedeno na základě vymezení pojmů škodlivých látek, životního prostředí a pozemkové úpravy. Hodnocení analýzy vychází z vlastního šetření.
Environmental and economic effects of land consolidation
Keywords: škodlivé látky; životní prostředí; pozemková úprava; vliv dopravy; silniční doprava; dopravní komunikace; harmful substances; land consolidation; environment; impact of transport; road transport; traffic communication