Sbírky muzeí v České republice a jejich struktura - Rábová, Šárka Caitlín (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou statistických výkazů o sbírkách muzeí České republiky pořízených Asociací muzeí a galerií České republiky v letech 2008-2012 a následným porovnáním struktury sbírek dle této analýzy se stavem v roce 1998. Získaná data jsou pro přehlednost a účely práce interpretovány v podobě tabulek a grafů. Následné porovnání se stavem v roce 1998 u sbírek, kde došlo k významnější změně, je provedeno formou dílčích závěrů vždy u příslušné úrovně. Součástí práce je také analýza možných příčin ve změnách počtu sbírkových předmětů. Práce rovněž obsahuje nástin vývoje muzejnictví v českých zemích s důrazem na období od konce 19. století.
Museums' Collections in the Czech Republic and their Structure
Keywords: analýza sbírkových fondů; struktura sbírkových fondů; sbírky muzeí České republiky; Asociace muzeí a galerií České republiky; AMG; vývoj muzejnictví; analysis of the collections' fund; structure of collections' fund; museums' collections of the Czech Republic; Association of Museums and Galleries of the Czech Republic; AMG; museums' development