Ekonomika a financování zdravotnictví - Tylšová, Romana (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou ekonomiky a financování zdravotnictví v ČR. V úvodní části této práce jsou vymezeny základní pojmy, například zdraví, zdravotní péče, zdravotnictví apod. Praktická část je věnována analýze systému všeobecného zdravotního pojištění a analýze financování zdravotní péče v České republice, která se zaměřuje především na zdroje financování, způsoby úhrad zdravotní péče, financování léků a vývoji celkových výdajů na zdravotní péči. Poslední část obsahuje shrnutí analýzy a možné směry vývoje zdravotnictví.
Economics and financing of health care
Keywords: Zdravotnictví; zdravotní péče; financování; zdravotní pojišťovna; všeobecné zdravotní pojištění; Zdroje financování; Health service; healthcare; Financing; health insurance Company; universal health instance; sources of funding