Podvodné praktiky v účetnictví a jejich výskyt v ČR i ve světě - Plánková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem bakalářské práce je analyzování podvodného účetnictví v České republice a ve světě. V první části jde o seznámení čtenářů s účetnictvím jako obecným a hranicí, kdy se již může jednat o podvod. Teoretická část je zaměřena na důvody podvodů a signály, kdy je možné podvod rozeznat. Praktická část na základě nastudovaných případů analyzuje příčiny, jak k daným podvodům došlo a obsahuje shrnutí těchto poznatků a doporučené opatření.
Fraudulent Accounting Practices and Their Occurrence Both in the Czech Republic and Worldwide
Keywords: podvody; podvodné účetnictví; kreativní účetnictví; signály; motivace; Enron; Lehman Brothers; Skanska; prevence účetních podvodů; frauds; accounting fraud; creative accounting; signals; motivation; Enron; Lehman Brothers; Skanska; prevention