Hrabě Maxmilián z Ditrichštejna (1638-1692). Osudy mladšího sourozence v 2. polovině 17. století - Šejnová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá tím, jak se hrabě Maxmilián III. z Ditrichštejna prosazoval jako druhorozený potomek, jaká byla jeho kariéra, s kým se přátelil, jaké měl majetkové, finanční a rodinné zázemí, kde převážně pobýval, a to vše na základě dochovaných dokumentů a korespondence mezi ním a jeho starším bratrem knížetem Ferdinandem z Ditrichštejna.
Maximilian Count of Dietrichstein (1638-1692). The Fortunes of a Younger Noble Sibling in the 2nd Half of the 17th Century
Keywords: Ditrichštejnové; Maxmilián III. z Ditrichštejna; Ferdinand z Ditrichštejna; šlechta; kníže; hrabě; 17. století; korespondence; dopisy; Dietrichstein; Maxmilian III. of Dietrichstein; Ferdinand of Dietrichstein; nobility; prince; count; 17th century; correspondence; letters