Důvody hodnocení socio-ekonomických dopadů chemických produktů a výrob - Nesládková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřena na identifikaci hlavních důvodů/přínosů pro hodnocení sociálních a socio-ekonomických dopadů chemických produktů a výrob na stakeholdery. Vymezuje koncept společenské odpovědnosti firem jako dobrovolného nástroje pro přijímání principů trvale udržitelného rozvoje. Vymezuje vybrané metody pro hodnocení environmentálních dopadů a další vybrané nástroje pro hodnocení sociálních dopadů. Na základě jejich vymezení byly odvozeny nejčastěji zmiňované důvody pro hodnocení sociálních a socio-ekonomických dopadů a pro řešení sociálních otázek. Hlavním cíle praktického výzkumu bylo v praxi ověřit možnost vzniku vymezených přínosů a dílčími cíli, bylo zjistit postoj ke konceptu CSR a k hodnocení sociálních dopadů.
Reasons for assessing socio-economic impacts of chemical products and production
Keywords: sociální dopad; stakeholder; společenská odpovědnost firem; metody pro hodnocení dopadů; důvody hodnocení; social impact; stakeholder; corporate social responsibility; methods for impact assessment; reasons of assessing