Obec na Internetu - Dvořák, Vít (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce seznamuje uživatele Internetu s informacemi, které mu objasní, co je Internet a jaké má fuknce, jaké je postavení obcí v ČR i EU a možnosti jejich spolupráce. Práce také popisuje některé informační systémy používané ve veřejné správě i samosprávě a především ty informační systémy, které používají obce ke své činnosti. Dále bakalářská práce vysvětluje, co je e-Government a jaká je jeho úroveň zavádění v ČR. Dále pojednává o problematice prezentace obce na Internetu. Především o tom, jak by měla vytvořená webová stránka vypadat, jaké prvky a informace by měla obsahovat a jak mají být tyto informace uloženy. V závěru je metodou srovnání hodnocena úroveň webových stránek tří přibližně stejně velkých českých měst.
Municipality online
Keywords: Internet; samospráva; reforma veřejné správy; obce; města; Informační systémy; webové stránky; WWW; veřejná správa