Studium pH na zeta potenciál titanové běloby - Palarčík, Jiří (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá studiem pH na zeta potenciál částic titanové běloby v různém disperzním prostředí. Hlavní pozornost byla věnována měření zeta potenciálu vzorků titanové běloby vyráběné v podniku Precheza a.s. pod označením PRETIOX. Z naměřených závislostí této elektrokinetické veličiny na pH byly vyhodnoceny tzv. isoelektrické body testovaných materiálů, které mohou sloužit jako určitý parametr kvality povrchu, případně daného porduktu.
A study of an influence of pH on zeta potential of titanium dioxide
Keywords: zeta potenciál; Titanová běloba; povrchové vlastnosti