Jazykové vzdělávání dospělých v České republice - Kořínková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zaměřuje na jazykové vzdělávání dospělých v České republice. Je věnována motivaci dospělých ke studiu cizích jazyků, popisuje firemní a zájmové vzdělávání dospělých v ČR a zaměřuje se na překážky ve studiu cizích jazyků. Tato práce vyzdvihuje výhody a upozorňuje na nevýhody českých a zahraničních kurzů. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum, který je realizován pomocí dotazníkového šetření. Tato konkrétní část zkoumá názory a zkušenosti dospělých s jazykovými kurzy.
Language Education of Adults in Czech Republic
Keywords: adult education; language courses; foreign languages; interest adult education; corporate education; vzdělávání dospělých; jazykové kurzy; firemní vzdělávání; zájmové vzdělávání dospělých; cizí jazyky