Akcie energetických společností - Stehnová, Martina (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce se zabývá analýzou akcií energetických společností. V první části jsou charakterizovány základní teoretické pojmy z oblasti finančních trhů. Další část je věnována analýze akcií s využitím mezinárodní klasifikace Elliottových vln. Tyto akcie byly vybrány podle předem stanovených kritérií. Následně je provedena komparace výnosů a ztrát v jednotlivých vlnách. Závěrem práce je formulace doporučení pro investory.
Shares of Energy Companies
Keywords: cenné papíry; akcie; technická analýza; Elliottovy vlny; investice; výnos; securities; shares; technical analysis; Elliott waves; investment; profit