Stanovení těkavých organických látek v alkoholických nápojích - Surmová, Silvie (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá nalezením vhodných podmínek pro stanovení a izolaci těkavých organických látek obsažených v alkoholických nápojích. Podmínky extrakce byly optimalizovány z hlediska teploty, doby a objemu vzorku pro head-space GC/MS metodu. Ze statistického vyhodnocení byly nalezeny optimální parametry extrakce, a to teplota extrakce 80 °C, doba extrakce 15 minut a objem vzorku 4 ml.
Determination of volatile organic compounds in alcoholic beverages
Keywords: GC/MS; alkoholické nápoje; extrakce; head-space; alcoholic bevereges; extraction