Populační růst Středočeského kraje a jeho reflexe ve strategických rozvojových dokumentech - Brožová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se věnuje problematice populačního růstu Středočeského kraje, jeho okresů a měst. Na úvod seznamuje čtenáře se samotným krajem z hlediska jeho fyzicko-geografických a socioekonomických charakteristik, následuje porovnání s ostatními kraji, administrativní členění a sídelní struktura kraje. Nejdůležitější část se věnuje samotné analýze populačního růstu na úrovni kraje, okresů a měst. Cílem práce je zhodnotit současný demografický vývoj Středočeského kraje a jeho reflexi ve strategických rozvojových dokumentech kraje a vybraných měst.
Population growth of the Central Bohemian Region and its reflection in strategic development documents
Keywords: regiony; regionální rozvoj; města; Středočeský kraj; populační růst; strategické plánování; regions; regional development; cities; Central Bohemian Region; population growth; strategic planning