Hodnocení rizika portfolií cenných papírů pro různé typy investorů - Kalous, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce pojednává o investování do portfolií cenných papírů rozdělených podle investorova přístupu k riziku a složených z podílových fondů dostupných na trhu. V teoretické části jsou popsány základní pojmy s investováním spojené, jednotlivé investiční instrumenty nacházející se na trhu a analýzy sloužící k rozpoznání vhodných investičních nástrojů. Dále jsou zde uvedeny vzorce pro výpočty jednotlivých parametrů týkajících se investic. V praktické části jsou vytvořena modelová portfolia rozdělená podle rizikovosti a k nim je predikován jejich budoucí vývoj. Závěrem jsou porovnány skutečné hodnoty s hodnotami odhadnutými a také jsou komparována jednotlivá portfolia mezi sebou.
Risk evaluation of securities portfolios for different types of investors
Keywords: investice; investování; akcie; dluhopisy; podílové fondy; portfolio; výnosy; rizika; investment; investing; shares; bonds; mutual funds; portfolio; revenue; risks