Alergická reakce při intravenózní aplikaci kontrastní látky - Karvay, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
V teoretické části bakalářské práce se autor zabývá kontrastními látkami, zejména jejich rozdělením a jejich nežádoucími reakcemi z hlediska radiologického asistenta. Dále jsou v teoretické části vymezeny kompetence radiologického asistenta zaměřené na podání léčiv a kontrastních látek. V praktické části této práce se ověřují znalosti studentů druhého a třetího ročníku oboru Radiologický asistent ohledně kontrastních látek a jejich nežádoucích reakcí.
Allergic reaction during intravenous application of contrast media
Keywords: alergická reakce; kontrastní látka; nežádoucí reakce; allergic reaction; contrast media; undesirable reaction