IDENTIFIKACE A REGULACE SOUSTAVY GUNT RT 050 - Machek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována problematice identifikace laboratorního modelu stejnosměrného motoru a generátoru a následné regulaci soustavy pomocí PI regulátoru. Bylo provedeno měření přechodových charakteristik pro různé pracovní body a ve výpočetním prostředí MATLAB byl navržen algoritmus experimentální identifikace dat. Na základě identifikovaného modelu byl navržen PI regulátor a byly provedeny regulační experimenty. Byla vypočítána kritéria kvality regulačních pochodů a porovnány simulované a reálné regulační pochody.
SYSTEM IDENTIFICATION AND CONTROL OF GUNT RT 050
Keywords: experimentální identifikace; návrh regulátoru; stejnosměrný motor; kritéria kvality regulace; system identification; controller design; dc motor; stability criterions