Optimalizace podmínek heterogenní fotokatalýzy při odstraňování E. coli z vodného prostředí - Francová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2019)
Teoretická část diplomové práce je věnována přehledu hlavních bakterií způsobujících vodní kontaminaci, principu a dezinfekčním účinkům fotokatalýzy. V experimentální a výsledkové části práce jsou uvedeny dosažené výsledky. Účinnost snížení bakteriálního znečištění byla testována na dvou mikroorganismech, Escherichia coli a Pseudomonas fluorescens, byly použity dva typy fotokatalyzátorů a jejich kombinace s peroxidem vodíku. Nejlepších výsledků u odstraňování obou bakterií bylo dosaženo za použití kombinace fotokatalýzy s přídavkem peroxidu vodíku.
Optimization of conditions od heterogeneous photocatalysis for the removal of E.coli from water
Keywords: Fotokatalýza; dezinfekce; Escherichia coli; bakterie; Photocatalysis; disinfection; Escherichia coli; bacteria