Přístupnost železničních stanic a zastávek na železniční trati Liberec - Železný Brod - Svoboda, Marek (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu přístupnosti železničních stanic a zastávek na železniční trati Liberec - Železný Brod z hlediska osob s omezenou schopností pohybu nebo orientace. Analyzovány jsou železniční stanice Liberec, Rychnov u Jablonce n. N., Hodkovice n. M., Malá Skála a Železný Brod a zastávky Pilínkov a Doubí u Turnova. Na základě analýzy jsou navrženy úpravy, které zlepšují přístupnost pro osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace.
Accessibility of railway stations and stops on the Liberec - Železný Brod railway line
Keywords: bezbariérová doprava; nástupiště; odbavovací hala; osoby na vozíku; osoby s postižením zraku; přístupnost; zastávka; železniční stanice; barrier-free transport; platform; check-in hall; persons in a wheelchair; visually impaired people; accessibility; stop; railway station