Analýza zranitelnosti prvků kritické infrastruktury - zásobování potravinami - Gregorová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce pojednává o kritické infrastruktuře a jejích prvcích. Těžištěm práce je problematika nouzového zásobování potravinami. V první kapitole jsou uvedené všeobecné informace ke kritické infrastruktuře od jejího vývoje až po současný stav. V druhé části práce je charakterizováno nouzové zásobování potravinami v České a Slovenské republice. Třetí část je zaměřena na analýzu možných problémů v oblasti zásobování potravinami a čtvrtá část analyzuje zranitelnost zásobování potravinami v Libereckém kraji. Předposlední část je zaměřena na náklady a kompenzaci škod spojených s povodní Libereckého kraje. V závěru práce je jsou formulovány návrhy a doporučení.
Vulnerability analysis of critical elements infrastructure - food supply
Keywords: infrastruktura; kritická infrastruktura; prvky kritické infrastruktury; potraviny; nouzové zásobování potravinami; povodně; Liberecký kraj; infrastructure; critical infrastructure; critical infrastructure elements; food; food supply; flood; Liberec region