Finanční nástroje v rámci podpory podnikání ze strany EU - Kozmanová, Alena (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na podporu podnikatelského prostředí v České republice a v EU, zejména na finanční nástroje podpory. Je analyzována institucionální podpora podnikání na české a evropské úrovni. Pozornost je věnována jak tradičním nástrojům, tak nově zaváděným. Jednotlivé nástroje jsou popsány, porovnány a posouzeny z hlediska cílů kohezní politiky EU. Hlavním cílem práce je najít nástroje využitelné pro budoucí naplňování kohezní politiky.
Financial instruments in support of business by the EU
Keywords: finanční nástroje; institucionální podpora podnikání; kohezní politika EU; programy EU; nástroje finančního inženýrství; rizikové kapitály; mezaninové financování; financial instruments; institutional support for entrepreneurship; EU cohesion policy; EU programs; financial engineering instruments; venture capital; mezzanine financing