Lyrické romány Antonína Sovy - Kauerová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
První část bakalářské práce je zaměřená na Sovův literární vývoj, počínaje píseckým studiem do roku 1903. V tomto časovém sledu se zabývá nejen spisovatelovými prozaickými pokusy, ale poukazuje též na básnickou činnost. Druhá část je věnována komparaci dvou stěžejních románů z počátku dvacátého století - Ivově románu a Výpravám chudých. Ve třetí části se zabývá estetikou města Pacova a Lukavce, která se promítá do obou románů. Na závěr čtenáře seznamuje s dosud nepublikovanou korespondencí Antonína Sovy s představiteli umělecké sféry.
The lyrical novels of Antonín Sova
Keywords: Manifest české moderny; impresionismus; symbolismus; romány; korespondence; Antonín Sova; Manifest of Czech modern; impressionism; symbolism; novels; correspondence