Medicinální využití anorganických skelných materiálů - Netušilová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována vlastnostem a výrobě anorganických skelných materiálů. Zaměřuje se na jednotlivé typy anorganických skel a jejich využití v medicíně. Je uvedeno i využití anorganických skelných materiálů jako součást jiných materiálů.
Use of inorganic glassy materials in medicine
Keywords: anorganická skla; bioaktivní skla; medicína; inorganic glasses; bioactive glasses; medicine