Hodnota pre zákazníka a jej identifikácia - Gerthofer, Jakub (Univerzita Pardubice, 2010)
Táto práca je zameraná na vymedzenie a skúmanie hodnoty pre zákazníka, preferencií zákazníkov a ich doterajšej spokojnosti. V práci je vytvorený prehľad rôznych názorov a vysvetlení pojmu hodnota pre zákazníka. Ďalej bol realizovaný výskum na zákazníkoch firmy Kníhtlač Gerthofer, zameraný na preferencie zákazníkov ako prvkov hodnoty pre zákazníka, ich spokojnosť s firmou a spokojnosť s inými dodávateľmi polygrafických produktov a služieb. Získané poznatky sú zanalyzované, je určená hodnota pre zákazníka, ktorú zákazníci dostávajú, je definovaný smer ďalšieho rozvoja firmy a určené opatrenia a činnosti, ktoré zvýšia hodnotu poskytovanú zákazníkom.
Customer value and its identification
Keywords: hodnota pre zákazníka; analýza zákazníka; preferencie zákazníka; spokojnosť zákazníka; customer value; customer analysis; customer preferences and customer satisfaction