Miniaturizované elektrochemické detektory pro analýzu v kapilárních průtočných systémech - Komendová, Martina; Metelka, Radovan; Holíková, Zuzana; Urban, Jiří (BEST Servis, 2016)
Bylo vyvinuto několik typů miniaturizovaných elektrochemických detektorů s různými mikroelektrodami vloženými do konce kapilár. Kapilární detektory s platinovou tetrodou a volnými platinovými nebo uhlíkovými mikrovlákny byly testovány v biamperometrickém režimu. Detektory s uhlíkovými nebo platinovými mikroelektrodami jako pracovní a se stříbrným mikrodrátem jako referentní elektrodou byly použity pro amperometrická měření vybraných katecholaminů. Byly zjištěny analytické parametry různých průtokových uspořádání mikroelektrod pro detekci dopaminu v nosném roztoku fosfátového pufru a bylo dosaženo detekčního limitu až 110 pg dopaminu na nástřik.
Miniaturized Electrochemical Detectors for Analysis in Capillary Flowing Systems
Keywords: Kapilární elektrochemické detektory; HPLC kolona; mikroelektrody; tetroda; dopamin; amperometrie; biamperometrie; Capillary electrochemical detectors; HPLC column; microelectrodes; tetrode; dopamin; amperometry; biamperometry