Projektová kancelář jako nástroj řízení projektů v podniku - Hradecká, Aneta (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím projektové kanceláře při řízení projektů v podniku. První část bakalářské práce je zaměřena především na projektové řízení, které je důležitým nástrojem řízení změn a cílů podniku. V druhé části této práce je vymezen pojem projektová kancelář, její funkce a role v projektovém řízení. A třetí část je věnována podniku VPS engineering a. s. Hradec Králové. V tomto podniku je analyzován současný stav projektové kanceláře a její nejčastější problémy.
The project management office as a tool for project management in the enterprise
Keywords: projektové řízení; standardy projektového řízení; projekt; program; portfolio; projektová kancelář; project management; standards of project management; project; program; portfolio; project management office