Scintigrafické vyšetřovací metody v onkologii se zaměřením na scintigrafii s 99mTc-MIBI - Boušková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce, nazvaná Scintigrafické vyšetřovací metody v onkologii se zaměřením na scintigrafii s 99mTc-MIBI, se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je věnována scintigrafickým metodám, popisu scintilační kamery, jednofotonové emisní tomografie a pozitronové emisní tomografie. Je zaměřena na jednotlivá vyšetření používaná k zobrazení nádorů. Praktická část se zabývá pozorováním celotělové scintigrafie s 99mTc- MIBI.
Scintigraphic examination methods in oncology focused on 99mTc-MIBI scintigraphy
Keywords: scintigrafie; emisní tomografie; radiofarmaka; nádory; 99mTc-MIBI; scintigraphy; emission tomography; pharmaceuticals; tumors; 99mTc-MIBI