Založení a vznik obchodních společností - Šedová, Soňa (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá problematikou založení a vzniku obchodních společností. Popisuje jak obligatorní, tak fakultativní náležitosti založení a vzniku obchodní společnosti. Zabývá se nejen podílem společníků, rozsahem jejich ručení, velikostí vkladů společníků, ale i orgány společnosti, základním kapitálem společnosti atd.
Establishment and inception of business companies
Keywords: obchodní společnosti; obchodní zákoník; společenská smlouva; živnostenské podnikání; Obchodní rejstřík