Mykotická onemocnění kůže (spektrum původců a nových antimykotik) - Jirůtková, Radka (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zaměřuje na plísňová onemocnění kůže a kožních adnex, spektrum původců a na současně používaná místní i celková antimykotika. Je prací teoreticko-výzkumnou. Teoretická část práce obsahuje anatomické a fyziologické poznámky o kůži a kožních adnexech. Zabývá se etiologií, klinickými obrazy, diagnostikou a léčbou plísňových onemocnění kůže, vlasů i nehtů. Praktickou část práce tvoří výzkumné šetření, zpracování údajů získaných sběrem dat ze zdravotnické dokumentace pacientů, prezentaci a hodnocení zjištěných výsledků a ověřování stanovených hypotéz.
Fungal skin diseases (a range of causes and new antifungal agents)
Keywords: dermatofyty; tinea; onychomykóza; kandidóza; antimykotika; dermatophytes; tinea; onychomycoses; candidiasis; antimycotics