Analýza nabídek úrazového pojištění v ČR - Mojžíšová, Monika (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na charakteristiku úrazového pojištění v ČR v roce 2013. Zabývá se charakteristikou trhu s úrazovým pojištěním a následně samotným průběhem sjednání tohoto pojištění. Je zpracována především analýza nabídek od tří vybraných pojistitelů - České pojišťovny, Pojišťovny České spořitelny a pojišťovny Kooperativa, u kterých analyzuje konkrétní parametry pojistných rizik u jednotlivých pojistitelů. Následně se práce zabývá dotazníkovým šetřením, jehož cílem bylo zjistit preference respondentů při sjednávání úrazového pojištění.
Analysis of Accident Insurance offers in the Czech Republic
Keywords: pojišťovnictví; pojistný trh; úrazové pojištění; insurance; insurance market; accident insurance