Pomoc matkám samoživitelkám v tíživé životní situaci. Příklad: Pardubický kraj. - Krpatová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Ve své diplomové práci se věnuji tématu "Pomoc matkám samoživitelkám v tíživé životní situaci. Práce je zaměřena na Pardubický kraj. Úvodní kapitola teoretické části definuje pojem rodina a její funkce. Mezi další probíraná témata patří matky samoživitelky, bezdomovectví a domácí násilí. Ve druhé kapitole jsou popisovány dostupné formy pomoci v obtížné situaci. Třetí kapitola se věnuje azylovým domům. V praktické části je ověřována spokojenost klientek Městského azylového domu pro ženy a matky s dětmi s poskytovanou službou, je zjišťováno, jak vidí svou budoucnost po odchodu z azylového domu a jak probíhala jejich adaptace ve zmiňovaném zařízení. Praktická část se rovněž zabývá hodnocením činnosti Programu doučování.
Assistance to Single Mothers in Difficult Life Situations. Example: the Pardubice Region.
Keywords: single mothers; difficult life situation; family; homelessness; forms of assistance; shelter; matky samoživitelky; tíživá životní situace; rodina; bezdomovectví; formy pomoci; azylový dům