Marketingová strategie ceny ve společnosti cestovního ruchu - Skopalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá strategií tvorby ceny ve dvou modelech obchodování v oblasti cestovního ruchu – business to business a business to consumer. V první části jsou vymezeny základní pojmy marketingového pojetí ceny. Druhá část je zaměřena na charakteristiku situační analýzy ve skupině dvou společností. Třetí část je věnována strategii tvorby ceny ve zmíněných dvou obchodních modelech. Je zde popsána strategie tvorby ceny v konkrétních společnostech podnikajících v oblasti cestovního ruchu, která závisí jak na vnitřních tak i vnějších faktorech. Závěrečná část diplomové práce uvádí návrhy na možná zlepšení strategie tvorby ceny ve společnosti.
Marketing strategy of pricing in tourism company
Keywords: Cestovní ruch; tvorba ceny; Konkurence; B2B; B2C; Marketing; Tourism; Pricing; Competition