Využití GIS pro potřeby lokalizace skládek odpadů - Slavíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce analyzuje problémy odpadového hospodářství v České republice se zaměřením na skládkování odpadů. Obsahuje návrh na možnost využití geografických informačních systémů v této oblasti, který se týká zpřesnění lokalizace skládek odpadů a aktualizace jejich atributových dat. Práce je zpracována na konkrétním příkladu skládek Pardubického kraje.
Application of GIS for localization of waste dumps
Keywords: GIS; Odpadové hospodářství; skládky; lokalizace; Pardubický kraj