Experimentální stanovení teploty na bezstykové koleji - Adamec, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá experimentálním stanovením teploty na bezstykové koleji. V teoretické části jsou popsány základní informace pro uvedení do tématu a jeho pochopení. Experimentální část se zabývá vyhodnocením indexu tepelného zatížení kolejnic a teplotním gradientem teplotního cyklu kolejnic pro vybrané lokality. V rámci vyhodnocování naměřených dat jsou do obsahu zahrnuty hodnoty z meteostanic ČHMI, která slouží pro porovnání s naměřenými hodnotami. Verifikací hodnot a expertizou korelačního koeficientu je dosaženo podrobnějšího popisu výsledků díky eliminaci zkreslených hodnot.
Experimental determination of the temperature at continuous welded rail
Keywords: bezstyková kolej; teplotní gradient; index tepelného zatížení kolejnic; teploměr; continuously welded rail; temperature gradient; temperature data logger