Zapojení Letiště Leoše Janáčka do dopravní obslužnosti Valašska - Vymětal, Daniel (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce ze začátku stanovuje spádové oblasti, na kterých následně provádí demografickou a dopravní analýzu, ve které se zaměřuje na aktuální přepravní proudy. Následně se snaží navrhnout nové trasování a zavedení spěšných vlaků a rychlíků, které by propojily a Letiště Leoše Janáčka v Mošnově s Valašskem. Poté provádí srovnání nově navržené metody s tou aktuální. Na závěr popisuje, jaký vliv na cestující bude mít nově navržená metoda.
Integrating Leoš Janáček Airport Ostrava to Wallachian transport services
Keywords: Letiště Leoše Janáčka v Mošnově; dopravní obslužnost; demografie; přepravní proudy; návrh řešení; porovnání; Leoš Janáček Airport in Mošnov; transport services; demography; transport streams; solution design; comparison