Vybrané OBN chromofory substituované v poloze 2- naftalenem, anthracenem nebo fenanthrenem - Petrová, Monika (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce se věnuje syntéze OBN chromoforů substituovaných v poloze 2- naftalenem, anthracenem nebo fenanthrenem. Tato syntéza obsahuje několik kroků, včetně Suzukiho cross-couplingové reakce. Připravený OBN chromofor byl charakterizován pomocí NMR spektroskopie a hmotnostní spektroskopie.
Selected OBN chromophores substituted with napthalene, anthracene or phenanthrene in the 2- position
Keywords: fotoluminiscence; agregací způsobovaná emise; boron imino-enoláty; fluorescence pevných oxazaborinů; photoluminescence; aggregation-induced emission; boron imino-enolates; fluorescence of solid oxazaborines