Zajištění závazků - Bartoň, Petr (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá jednotlivými instituty zajištění závazků podle občanského zákoníku, obchodního zákoníku a dalších právních předpisů soukromého práva ČR. V poslední kapitole je pojednáno o praktických aspektech poskytnutí bankovní záruky a otevření dokumentárního akreditivu u ČS, a.s., a ČSOB, a.s.
Security of obligations
Keywords: závazkové právo; Občanský zákoník; obchodní zákoník; bankovní záruky; Pohledávky