Nárazové testy automobilů - Blažek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá tématem s názvem "Nárazové testy automobilů". Práce je rozdělena do tří částí (kapitol), které popisují a analyzují současný stav této oblasti. Je pojednáno o problematice pasivní bezpečnosti a detailněji zpracována problematika provedení nárazových testů v současnosti. V závěru této práce je zamyšlení nad realizací nárazových testů v letech budoucích.
Car crash tests
Keywords: nárazové testy; automobily; bezpečnost; karoserie; ochrana; pasivní bezpečnost; crash tests; cars; safety; protection; passive safety; bodywork