Financování zdravotnictví : analýza současného stavu a návrhy na řešení ve vztahu k EU - Dvořáková, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci provádí analýzu financování zdravotnictví v ČR. Popisuje současné systémy zdravotní péče ve vyspělých zemích, zejména v EU. Navrhuje řešení nesouladu mezi příjmy a výdaji ve zdravotnictví ČR.
National health service financing
Keywords: Zdravotnictví; Česko; zdravotní pojištění; Pojišťovny; zdravotní péče