Odpovědnost za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím - Zadražilová, Martina (Univerzita Pardubice, 2006)
V práci jsem se snažila přiblížit právní úpravu zákona č.82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem, který nabyl účinnosti od 15.5. 1998 a jehož derogační klausulí byl také zrušen zákon č. 58/1969 Sb..

In my piece of work I wanted to explain the law n. 82/1998 Statute roll, about the responsibility for injury induced at the execution by public power of adjudicate or incorrect procedure by authority come into force 15.5.1998 and whose amendment was repealed a law n. 58/1969 Statute roll.
Responsibility for injury induced at the execution by public power of adjudicate
Keywords: Responsibility; Public Administration; administrative law; administrative adjudicate; odpovědnost; správní právo; správní rozhodnutí; veřejná správa