METODIKA VÝPOČTU AKUMULÁTORŮ PRO DVOUZDROJOVÉ KOLEJOVÉ VOZIDLO - Sadílek Ondřej (Univerzita Pardubice, 2014)
Příspěvek s názvem „Metodika výpočtu akumulátorů pro dvouzdrojové kolejové vozidlo“ se zabývá charakteristikou současně nejvyužívanějších akumulátorů včetně koncepčního návrhu akumulátorového systému pro konkrétní zadání. Nejprve jsou popsány základní charakteristiky a parametry obecných Li-ion akumulátorů. Dále jsou rozebrány nejpoužívanější technologie Li-ion akumulátorů včetně popisu kladů, záporů a směru využití. V závěrečné části příspěvku je uvedena metodika dimenzování a celkového návrhu akumulátorového systému na základě zadaných parametrů.
The metodology of the accumulator calculation for dual source rail vehicle
Keywords: Akumulátor, Li-ion, BMS, kapacita, trakční pohon, bezpečnost; Accumulator, Li-ion, BMS, capacity, traction drive, safety